Βελτιώστε την εταιρική σας εικόνα μειώνοντας το στρες!

Τα φυτά εσωτερικού χώρου κοστίζουν λιγότερο από τις περισσότερες εναλλακτικές επιλογές για την εταιρική διακόσμηση και ενισχύουν θετικά την εικόνα της εταιρίας ενώ επίσης συμβάλλουν στην καλύτερη διάθεση των εργαζομένων.
Η τοποθέτηση φυτών στον εργασιακό χώρο, έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγικότητας έως και 12%, ενώ ταυτόχρονα μειώνεται αισθητά το πρόβλημα του στρες. Επιπλέον, τα φυτά εσωτερικού χώρου απορροφούν σημαντικά το θόρυβο σε ένα πολυάσχολο γραφείο.
Εντός των τειχών… με τον καθαρό αέρα της εξοχής!

Γιατί τα φυτά:

  • Μειώνουν τις βλαβερές ουσίες του αέρα των εσωτερικών χώρων, π.χ. πτητικές οργανικές ενώσεις (VOC) και ενισχύουν τον καθαρισμό του αέρα.
  • Υποστηρίζουν τη σταθεροποίηση της σχετικής υγρασίας και επίσης, την ανταλλαγή οξυγόνου/διοξειδίου του άνθρακα (O2/CO2).
  • Δεν παρεμβαίνουν στα συστήματα αερισμού.
  • Προσφέρουν θετικά αισθητικά ερεθίσματα στους ανθρώπους και ενισχύουν τη μαθησιακή διαδικασία.
  • Βελτιώνουν προβλήματα ηχορύπανσης περιορίζοντας τους περισπασμούς από τους θορύβους.
  • Είναι φιλικά προς το περιβάλλον.
  • Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως διαχωριστικά δωματίων σε ενιαίους χώρους ή υπηρεσίες/γραφεία και η τοποθέτησή τους, δεν απαιτεί καμία αλλαγή στα δομικά χαρακτηριστικά του κτιρίου.
  • Μειώνουν προβλήματα αντανάκλασης του φωτός όπως η κούραση των ματιών, δεδομένου ότι αντανακλούν κίτρινο/πράσινο φάσμα, στο οποίο το ανθρώπινο μάτι αντιδρά ευχάριστα και ξεκούραστα.
  • Βοηθούν στην προσέλκυση και  διατήρηση καλύτερης ποιότητας εργαζομένων προσφέροντας το ανάλογο περιβάλλον μιας «πράσινης επιχείρησης».

 
Επωφεληθείτε από τα φυτά!

Αλλάξτε τον αέρα του εσωτερικού σας χώρου!!! (Έχει υπολογιστεί ότι το 90% του χρόνου μας αναλώνεται σε εσωτερικούς χώρους με εισπνοή βλαβερών οργανικών ενώσεων-ρύπων.)
Τα ωφέλη από τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι πάρα πολλά. Όχι μόνο δημιουργούν σύγχρονους χώρους εργασίας, αλλά και βελτιώνουν την ποιότητα του εσωτερικού αέρα. Τα κατάλληλα φυτά εσωτερικού χώρου, λειτουργούν ως μηχανές καθαρού αέρα!
Έρευνες της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυτικής και Διαστημικής (NASA), έχουν αποδείξει επανειλημμένως ότι όταν υπάρχουν φυτά πράσινα ή ανθισμένα, μπορούν να φιλτράρουν τον αέρα από την ακτινοβολία και να αφαιρέσουν αρκετές τοξικές χημικές ουσίες από το εσωτερικό ενός κτιρίου.
Οι πτητικές οργανικές ενώσεις είναι οι ρύποι που βρίσκονται σε πλαστικά, συνθετικά προϊόντα, χρώματα, κόλλες επίπλων, καλλυντικά και διαλύτες, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν αίσθημα αδιαθεσίας. Επιπλέον, οι ηλεκτρικές συσκευές εκπέμπουν ακτινοβολία, βλαβερή για τον εγκέφαλο και τα ζωτικά όργανα.
Η NASA εντόπισε τρεις βασικές ουσίες: βενζόλη, φορμαλδεΰδη και το τριχλωροαιθυλένιο. Φυτά εσωτερικού χώρου όπως το αγλαόνημα και το φυλλόδενδρο, έχουν παχιά και μεγάλα φύλλα που φιλτράρουν τον αέρα και τον καθαρίζουν από την φορμαλδεΰδη. Παρόμοιες ιδιότητες έχουν η διεφενμπάχια, ο φίκος και το σπαθίφυλλο. Άλλα φυτά, όπως κάποια ανθοφόρα εσωτερικού χώρου, μας προστατεύουν από το βενζόλιο ενώ, οι κάκτοι και τα παχύφυτα μας προφυλάσσουν αποδεδειγμένα από τη βλαβερή ακτινοβολία της οθόνης του υπολογιστή!

Τα φυτά, οι πιο αποδοτικές μηχανές καθαρισμού… φυσικά!!!

(Πιο αποτελεσματικά και πιο οικονομικά από τις πολύπλοκες διαδικασίες φιλτραρίσματος των διαφόρων συστημάτων κλιματισμού).
Ο αέρας που αναπνέουμε σε εσωτερικούς χώρους είναι συχνά πιο μολυσμένος από τον εξωτερικό αέρα. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι, τα φυτά εσωτερικού χώρου συνήθως μειώνουν στοιχεία VOC (από 50% έως 70%) είτε ένας χώρος κλιματίζεται, είτε όχι.
Διεθνείς μελέτες διαπιστώνουν ότι, η ρύπανση από πτητικές οργανικές ενώσεις, ακόμη και σε πολύ χαμηλά επίπεδα, μπορεί να προκαλέσει <<σύνδρομο του άρρωστου κτιρίου>> (SBS) και πιθανές ασθένειες με συμπτώματα όπως, απώλεια συγκέντρωσης, πονοκέφαλοι, ξηρά μάτια, ξηρή μύτη ή και ξηρός λαιμός, αίσθημα ζάλης, ήπια ναυτία.
Ακμαία και υγιή φυτά στον χώρο εργασίας, βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα και βοηθούν τη μείωση του στρες, καθώς, ταυτόχρονα δίνουν μία καλή και υγιή εικόνα για την ίδια την επιχείρηση αλλά και για τον εργοδότη που ενδιαφέρεται για την υγεία των εργαζομένων του.
Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα! Αλλάξτε το χώρο σας, σήμερα!